News:

Dear forum visitors, unfortunately unexpected problems have been occurring since the last forum update. The forum can then no longer be accessed as basic files are deleted. We are now trying to find out how this happens. Thanks!

Main Menu
Support-Forum

Faulty links in overview ?

Started by orodenbu, 30.05.2023 15:46:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

orodenbu

I run a website for our chamber choir where JDownloads is used for our collection of musical scores. Members can download the scores they need.
I'm still running the site on Joomla 3.10.11 because of upgrade problems. JDownlad version is 3.9.8.7
Recently downloading files is becoming a problem.
A lot of files (pdf mostly) are showing up in the 'overview' screen with a different id then they were entered with.
A recent case: a file is uploaded and entered with an id of 1386; when I look it up in the overview screen the link (anonimized here) shows
https://xxx.nl/index.php/aaa?task=download.send&id=82&catid=4&m=0
The id in this link happens to be identical with the link in rule next to this one.
Title and description are correct.
Can you give me a hint where to look and/or what to do?

  •  

Arno

#1
Hi,
sorry for the delay.

As you yourself write, jDownloads worked perfectly for you until recently. Offhand, I can't think of any reason why wrong ID parameters could suddenly be transmitted.

My questions:
- Have you recently updated?
- did you yourself (or other extensions) make changes to the DB?
- Can I get access to the backend?

I might also have to look at the database tables of jDownloads.

By the way, you should try to upgrade to version 4 as soon as possible. The Joomla 3.x support will end soon.
Best Regards / Gruß
Arno
Please make a Donation for jDownloads and/or write a review on the Joomla! Extensions directory!
  •  

orodenbu

good morning Arno,
had a family gathering the other day.
I can't give you acccess to the backend because it is no longer there. I did try to upgrade to J4 which went smoothly; then I updated JDownloads after wich the only message was "someting went wrong". The homepage just says 'Error'. :(
For now it means that I salvage what I can before I strip the site altogether. Then I'll rebuild it from the backups. I have plenty of those  ;)
Of course I'll try to get it running on J4 first, but my primary goal is to get it running at all.
It may well be that this is going to solve the initial problem.
Whatever the outcome I'll be back here to let you know.
Thanks so far,
Otto
By the way: Your verification gives me the creeps; I can't tell you how many times I tried to pass it, just because I can't find out what your system expects me tot fill in.
  •  

orodenbu

Yesterday was good: I got the site up and running.
As for your suggestion to look in the database tables: you're welcome of course but I'm reluctant to transfer the necessary codes out in the open. Can you give me a way of transferring the information ? Mail for instance.
After rebuilding the site the problem was still there. Especially the later entries show this behaviour: in the frontend (screen 'overview') the id in the link has not the value as shown in the manager screen. In most cases the wrong id happens to coïncide with the code in the next (upper) line of the table.
Hope this information is useful.
  •  

Arno

Hi,
they have now restored Joomla version 3.x? Or do you mean Joomla 4?

I will send you a PM with my e-mail address.
Best Regards / Gruß
Arno
Please make a Donation for jDownloads and/or write a review on the Joomla! Extensions directory!
  •  

Arno

Quote from: Arno on 06.06.2023 23:24:42
Hi,
they have now restored Joomla version 3.x? Or do you mean Joomla 4?

I will send you a PM with my e-mail address.
Any update? I need your current situation.
The sended backup seems to be from 3.9.8.7.
Best Regards / Gruß
Arno
Please make a Donation for jDownloads and/or write a review on the Joomla! Extensions directory!
  •