jDownloadsownloads.com

Advertisement
Advertisement:

Author Topic: change Root folder in scan.php  (Read 405 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tinga

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
change Root folder in scan.php
« on: 28.04.2017 10:14:10 »
Hello,

i would like to change the root folder in scan.php (administrator\components\com_jdownloads\helpers).
The case is, that my site has about 8000 documents with over 300 categories, but the directory where documents being added via file browser are only a few.

I've created a task to execute the scan job every 30 minutes.

So changing the root folder would have positive impacts in performance.
I tried to understand the script but it seems like the defintion for the root directory is in an other script.

Thanks




Offline ColinM

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2.976
Re: change Root folder in scan.php
« Reply #1 on: 28.04.2017 17:06:29 »
Hi
I understand that you would like to be able to scan just the directory tree from a specified category (Directory). Is that correct?
This would not be simple.

The scan code is scheduled to be upgraded to operate faster - I will check to see status.  Also switching to PHP 7 may help as it is  faster.

Colin

Offline ColinM

  • Moderator
  • *
  • Posts: 2.976
Re: change Root folder in scan.php
« Reply #2 on: 04.05.2017 00:09:40 »
@KultGamer
The present scan code is quite old and Arno is working on a rewrite for greater speed.

  Yes PHP7 should make it faster Colin

Offline Arno

  • Administrator
  • ***
  • Posts: 11.972
    • jDownloads.com
Re: change Root folder in scan.php
« Reply #3 on: 04.05.2017 09:54:42 »
@KultGamer
I think you have not understand the script exactly.

@Tinga
We work on a new jDownloads serie 3.7 for Joomla 3.7 and higher.
In this I have overworked the scan.php completely. But it is not so easy to make this file compatible with the current jD series. But I will check this.
« Last Edit: 04.05.2017 10:38:05 by Arno »
Best Regards / Gruß
Arno
Please make a Donation for jDownloads and/or write a review on the Joomla! Extensions directory!

Offline Tinga

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
Re: change Root folder in scan.php
« Reply #4 on: 04.05.2017 15:05:17 »
Thanks for your replies.

@ColinM
Ok i will try to update my PHP to version 7.

@Arno
That new version is looking very good and i am looking forward to its release.

Right now my Server is running quiet good and it is not that important to change the root directory,
but i thought i could give it a little less stuff to do  ;)


Thank you for your great work.

 

Advertisement